Belgijski Ovčar

Pasmina koja se vrlo često koristi u služene svrhe. Međutim nije rijedak ni kao kućni ljubimac. Vrlo je temperamentan, inteligentan, poslušan, brz te nevjerojatno izdržljiv.

Ako ste dinamična osoba onda je ovo savršen prijatelj za Vas jer uz njega nećete mirovati nego ćete biti stalno u pokretu. S obzirom na temperament i razigranost mnogi misle da nije prikladan kao pas za stan ili kuću, ali iz dosadašnjeg iskustva mogu reći da takav način držanja također nije problem.

Pas ima kratku dlaku pa nema problema s održavanjem čistoće, što je svakako pogodno za stanove. Psi mogu doživjeti duboku starost pa i do 15. god., lakše su tjelesne konstrukcije, malo jedu i rijetko boluju, a i s kukovima nemaju problema kao pojedine pasmine pasa.

Belgijski ovčari postoje u više boja i nijansa kao što je smeđa, žuta, crvena i tamna. Osnovne karakteristike su srednja visina, proporcionalne građa, elegantan izgled. Glava je lijepo oblikovana, dugačka, suha dok je nos crn. Čeljusti moraju biti snaže i dobro razvijene, zubi bijeli i snaži, oči srednje veličine bademastog oblika i tamne boje te živahnog pogleda. Uši su trokutastog oblika, tvrde, uspravne. Vrat srednje dužine, mišićav i lagano se proširuje prema grebenu. Tijelo snažno, prsni koš dubok i prostran. Toleriraju se male bjeline na prsima. Hod mu je živahan.

adresa:Ilovnjak 30, 10410 Velika Gorica

tel:098/174-4194

email:nikolapaulic4@gmail.com

Copyright © Belgijski Ovčar - Od Slunja 2015-2023